Rotterdamse Rijweg 134
3042 AS Rotterdam


€ 795.000,- k.k.


Bouwjaar: 1936
Woonoppervlak: 199 m2
Perceeloppervlak: 419 m2
Kamers: 6 kamers (4 slaapkamers)
Lees meer over deze woning

Omschrijving

Verscholen tussen het groen en toch zo centraal gelegen in Overschie vind je deze bijzondere, semi-vrijstaande villa met garage, oprit en rondom tuin. Dit bijzondere HERENHUIS dat op de hoek met Burgemeester de Josselin de Jonglaan 2 ligt is nog nooit in verkoop geweest! De architect heeft het destijds in 1936 zelf ontworpen en laten bouwen met veel gevoel voor stijl. Wilt u de volgende eigenaar worden, maak dan een afspraak de Synergie Makelaar.

Overschie en met name deze woning aan de Rotterdamse Rijweg ligt in een prachtige woonomgeving, waar alle dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels, sporten en openbaar vervoer allen in de directe omgeving liggen. De snelle aansluiting op de A20 en A13 zijn zeer gunstig voor forenzen.

De oorspronkelijke bewoners hebben de woning altijd gekoesterd. Het interieur aanpassen is niet noodzakelijk, maar een nieuwe koper kan met veel enthousiasme zijn eigen ideeën uitvoeren.

Kenmerken

Kenmerken

 • Herenhuis
 • Bestaande bouw
 • 1936
 • Zadeldak bedekt met pannen

Indeling

 • 6 kamers
  (4 slaapkamers)
 •  1 badkamer en 2 aparte toiletten
 • Ligbad met douchevoorziening en 2 wastafels
 • 2 woonlagen en een kelder

Energie

 • Voorlopig energielabel: G
 • isolatie: gedeeltelijk dubbel glas
 •  CV ketel

Kadastrale gegevens

 • Overschie C 3347
 • Oppervlakte 419 m2
 • Eigendomssituatie: volle eigendom

Buitenruimte

 • Aan doorgaande weg, beschutte ligging, in woonwijk
 • Achtertuin, voortuin, en zijtuin
 • Gelegen op diverse zonkanten
 • Balkon aanwezig
 • Dakterras aanwezig

Bergruimte

 • Inpandige stenen berging

Parkeergelegenheid

 • Garage alsmede ruimte op eigen terrein

Omschrijving

Begane grond

Het perceel heeft 3 toegangen, via de hoofdentree aan de Rotterdamse Rijweg, via de Burgemeester de Josselin de Jonglaan en via de eigen ruime oprit naar de garage.


De fraaie hoofdentree is voorzien van mooi glas in lood en authentieke details en komt uit op een ruime centrale halpartij. Rechts van deze halpartij bevindt zich de ruime woonkamer van ca. 30 m2 met open haard en royale raampartijen die rondom uitkijken op de tuin. Via openslaande deuren kunt u naar de achtertuin.


Links van de centrale halpartij bevindt zich een tweede woonkamer annex eetkamer, groot ca. 32 m2 met een tweede open haard, die geen openhaard is maar een schouw zonder schoorsteen waar een antieke elektrische kachel is. Aan de voorzijde is een open inbouwkast. In de hal bevindt zich een toilet met garderobe in het voorportaal.


In het verlengde van de centrale halpartij bevindt zich de gesloten keuken. De keuken heeft een U-vormig keukenblok met dubbele wastafel, ingebouwde kasten, afzuigkap, grote keramische kookplaat en inbouw oven. Naast de keuken bevindt zich een kleine ruimte die toegang geeft tot de woonkamer en tot de besloten achtertuin. Via deze ruimte bereikt u ook de grote kelder. Aan de linkerkant van de voorzijde van de woning bevindt zich een garage. Via de achtertuin bereikt u de inpandige stenen berging.

Verdieping

In de centrale halpartij bevindt zich de trap naar de slaapetage. Deze prachtige trappartij is voorzien van een tussenbordes, en vide wat het geheel heel ruim en relaxt maakt met prachtige lichtinval. Direct links aan de trap bevindt zich een leuke slaapkamer met vaste kast, eigen wastafel en een klein balkon.

Op de overloop bevindt zich uiterst rechts een heel grote slaapkamer (v/h 2) met een pantryblok en een eigen ruim balkon. In het verleden is deze ruimte gebruikt voor dubbele bewoning van het huis. Het systeemplafond in deze kamer verhult de open geïsoleerde kap. In het midden van de overloop bevindt zich een kleine slaapkamer met vaste kast, met daarnaast een toiletruimte en een grote bergkast. Aan het eind van de overloop is de hoofdslaapkamer met kastenwand, dubbel openslaande deurpartij met klein balkon en toegang tot de badkamer.

De badkamer is voorzien van een ligbad met douche en twee wastafels. De badkamer is eveneens vanuit de overloop bereikbaar.


De ruimte in de kap van de woning is niet in gebruik.

De tuin

De tuin omzoomd nagenoeg de hele woning, alleen bij de garage is de woning gekoppeld aan het buurpand. De achter- en zijtuin liggen op het zuidwesten, de voortuin ligt op het noordoosten. Op elk moment kunt u dus kiezen om in de zon of de schaduw te willen zitten.


De achtertuin is ca. 4 meter breed en ca. 15 meter diep, de zijtuin heeft een gemiddelde diepte van ongeveer 9,5 meter, de voortuin heeft een gemiddelde diepte van ongeveer 7,5 meter diep. In het verlengde van de voortuin bevindt zich een strook openbaar plantsoen dat ervoor zorgt dat de toegang tot het trottoir nog verder weg ligt. U zit verscholen in uw eigen paradijs!

Bijzonderheden

- 419 m2 perceel (eigen grond) met twee adressen, te weten: Rotterdamse Rijweg 134 en Burgemeester de Josselin de Jonglaan 2
- Rondom tuin, de woning is bij de garage geschakeld met het buurpand

- Garage met pannendak en eigen oprit

- Ouderdomsclausule en asbestclausule van toepassing.

Thessa makelaar Rotterdam

Heb je nog een vraag over dit huis?

Mijn naam is Thessa Noorman en ik ben al jaren beëdigd makelaar in Rotterdam en nog altijd heb ik het gevoel dat ik het leukste vak van de wereld heb.
 

Het met een andere blik naar huizen kijken hoort bij mijn vak, waarbij ik niet alleen de zakelijke, maar ook de energetische aspecten beoordeel van een huis. 

 

Lange tijd dacht ik dat iedereen energie kan voelen. Het is voor mij m’n leven lang herkenbaar, heel gewoon en zo vanzelfsprekend geweest dit te voelen. Als ik bij de voordeur van een huis sta voel ik de energie. Wanneer ik klanten er op wijs herkennen ze het gelukkig meestal wel. Inmiddels weet ik dat als je niet weet dat iets bestaat, je er ook niet mee kunt werken.
 

Dat is precies waar ik mijn klanten mee kan helpen! Naast de zakelijke begeleiding zorg ik ervoor dat jij de energie van je huis gaat voelen en in balans kunt brengen, zodat jouw “thuis in balans” is met jouw leven!